General Knowledge Question and Answer for Kids Set 1

1. How many letters are there in the English alphabet?

Ans. 26 letters

2. How many days are there in a week?

Ans. 7 days

3. How many hours are there in a day?

Ans. 24 hours

4. Which animal is known as the ‘Ship of the Desert”?

Ans. Camel

5. Rainbow consist of how many colours?

Ans. 7 colours

6. How many days are there in a year?

Ans. 365 days (not a leap year)

7. How many minutes are there in an hour?

Ans. 60 minutes

8. How many seconds are there in a minute?

Ans. 60 seconds

9. How many seconds make one hour?

Ans. 3600 seconds

10. Baby frog is known as…….

Ans. Tadpole

11. How many consonants are there in the English alphabet?

Ans. 21 Consonants

Solve| 50+ GK Questions and Answers for Class 9

12. How many vowels are there in the English alphabet and name them?

Ans. 5 vowels namely a, e, i, o, and u.

13. Which animal is known as the king of the jungle?

Ans. The Lion is known as the king of the jungle.

14. Name the National bird of India?

Ans. The Peacock

15. Name the National animal of India?

Ans. Tiger

16. What is the National Anthem of India?

Ans. The National Anthem of India is Jana Gana Mana.

17. Name the national flower of India?

Ans. Lotus flower

18. Name the National fruit of India?

Ans. Mango

19. What is the National song of India?

Ans. Vande Mataram

20. Who designed the National Flag of India?

Ans. The flag was designed by Pingali Venkayya.

21. Name the National game of India?

Ans. India does not have an official National Game.

22. Name the National tree of India?

Ans. Banyan tree

23. Name the National river of India?

Ans. Ganga

24. Name the National Reptile of India?

Ans. King Cobra

25. What is the capital of India?

Ans. New Delhi

26. Name the biggest continent in the world?

Ans. Asia

27. How many continents are there in the world?

Ans. 7 continents

28. Name the primary colours?

Ans. Red, Yellow, and Blue

29. Which is the smallest month of the year?

Ans. February

30. Name the house made of ice?

Ans. Igloo

31. Which colour symbolises peace?

Ans. White

32. Name the largest mammal?

Ans. Blue Whale

33. Name the largest planet of our Solar System?

Ans. Jupiter

34. How many sides are there in a triangle?

Ans. Three

35. Sun rises in the…..

Ans. East